Rijbaan & Les

rijbaanreglement2.pdf

Rijbaan

Wij hebben een professionele buitenaccommodatie, aangelegd in 2005, die gelegen is aan de Nieuwstraat te Gameren.

Deze accommodatie bestaat uit twee rijbanen van 20 x 40 meter en een in 2012 nieuw aangelegde grote losrijbaan van 35 x 40 meter.

Alle rijbanen hebben een zand / geopad bodem voorzien van een eb- en vloedsysteem waardoor rijden nagenoeg het hele jaar rond mogelijk is.

Twee rijbanen zijn voorzien van een veilige houten omheining en verlichting zodat het op de donkere avonden mogelijk is om tot 22.00 uur te rijden.

Tevens beschikken we over een longeercirkel. De longeercirkel is geheel afgezet met een houten omheining waardoor het ook mogelijk is om jonge

paarden te longeren. Er behoort ook een eigen “verhard” parkeerterrein bij onze accommodatie aansluitend aan de rijbanen.

Alle gebruikers van de accomodatie dienen zich ten alle tijden te houden aan ons Paardenprotocol en Rijbaanreglement

Les

 ‘De Bommelerwaard” biedt op dinsdagavond verenigingslessen aan. De lessen zijn verdeeld over meerdere groepen en staan onder leiding van een aantal zeer ervaren instructeurs / instructrices die u kunnen begeleiden van beginner tot en met ZZL niveau. Er wordt op toegezien dat alles op een paard vriendelijke en humane manier plaatsvindt.  

Van begin januari tot en met december vinden de verenigingslessen plaats in Gameren.  

Afhankelijk van uw lid status is, in combinatie met het lidmaatschap van PSV “De Bommelerwaard”, ook een kaart te koop bij de Gelderse Boys om het hele jaar vrij te kunnen rijden in de laatst genoemde binnen accommodatie.

Bakgebruik

Het betreden en gebruiken van ons terrein geschiedt geheel op eigen risico van de gebruiker. Zorg dat de poort van het terrein altijd weer gesloten wordt na het verlaten van het terrein. 

Schade aan materiaal of accommodatie dient direct gemeld te worden aan beheer@paardensportbommelerwaard.nl, eventuele kosten zullen bij de gebruiker in rekening gebracht worden.

Niet-Leden

Paardensportvereniging De Bommelerwaard biedt niet-leden de mogelijkheid om gebruik te maken van onze accommodatie. Om van deze gelegenheid gebruik te maken dient u dit van te voren via info@paardensportbommelerwaard.nl aan te vragen. 

Na goedkeuring mag u in een tijdsbestek van 1 maand tweemaal gebruik maken van de mogelijkheid om vrij te rijden op onze accommodatie. Wel dient u vooraf aan te geven wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken. Kosten: € 10,00 per uur. U kunt voor dit tarief gebruik maken van de gehele accommodatie inclusief longeercirkel, maar exclusief het springmateriaal.  

Leden hebben voorrang op niet-leden voor wat betreft het bakgebruik. U kunt geen rijbaan afhuren en gebruik gebeurt in overleg.