Over ons

Paardensportvereniging Bommelerwaard is een actieve vereniging die wekelijks aan een grote groep leden dressuurlessen aanbiedt. Ook hoort het organiseren van springlessen, bij voldoende animo, tot de mogelijkheden. Daarnaast organiseren we jaarlijks diverse activiteiten welke zoveel mogelijk aansluiten aan de wensen van (al) onze paarden- en ponyleden, ondersteunende leden en ouders van de leden.

De vereniging is opgericht in 1954 en is in al die jaren gevestigd in het mooie dorpje Gameren. Sinds 11-06-2005 beschikken we over een moderne buitenaccommodatie aan de Nieuwstraat in Gameren. PSV “De Bommelerwaard” is een gezellige club waar je, met het daarbij behorende gevoel van respect voor elkaar en paard / pony, op een plezierige manier met de sport bezig kunt zijn.

De vereniging kent 2 ereleden, te weten Marinus van Ballegooijen† en Peter Vos. Beide zijn/waren al sinds de begin jaren nauw betrokken bij de vereniging en hebben veel voor de vereniging betekend. Daarnaast hebben zij ook vele veranderingen in de paardensport en binnen de vereniging plaats zien vinden. 

PSV de Bommelerwaard heeft zich ten doel gesteld het paardrijden te promoten en de rijkunst te bevorderen en het bevorderen van de belangen van de leden. Hierbij gaan we uit van de aanleg en het eigen niveau van paard en ruiter. Voorop staat het welbevinden van het paard en het plezier in de omgang van paard en ruiter samen. Samen kunnen we de ervaringen in het omgaan met onze paarden delen en ons zodoende ontwikkelen tot een betere ruiter en paardenhouder.